BURDUR / AĞLASUN - Yunus Emre Ortaokulu

TARİHÇE

Kum Mahallesi İlkokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği H. AYGÜN, M. UÇAK, G. CANDAN, A. AYTAŞ, H. YARAR, A. ÖZTÜRK, S. ATASEVER´den oluşan kişiler tarafından 19/10/1998 tarihinde kurularak faaliyete başlamıştır. Okulun temeli Vatandaş ve Ağlasun Belediyesi işbirliği ile atılmıştır. Temel atma töreni 03/08/1990 tarihinde Ağlasun Kaymakamı ve diğer yetkililerin katılımı ile yapılmıştır. Okulumuzun bundan sonraki bölümü vatandaş ve Devlet işbirliği ile yapılmıştır.

Okul binamız 2016 Yılında yapılan Deprem Daynıklılık Testi sonucu neticesinde yıkılmış olup, o tarihten itibaren Ağlasun Şehit Bayram YEŞİL ÇPL Anadolu Lisesi binasında eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuz dört katlı olup ve doğalgaz ile ısınmaktadır. Okulumuz binanın üçüncü ve dördüncü katlarında eğitim öğretime devam etmektedir.Okul bahçesinin tamamı ağaçlandırılmıştır.

Yayın: 07.05.2024 - Güncelleme: 07.05.2024 12:13 - Görüntülenme: 10